Firestarters of Food, Art & Music

Firestarters of Food, Art & Music

“Firestarters of Food, Art & Music” is een wervelende cross-over tussen de drie werelden van kunst, muziek en eten met een bonte verzameling van recepten en exclusieve verhalen van foodtruckondernemers, chef-koks, kunstenaars en muzikanten van dichtbij en verder weg. De uitvoering is helemaal spot on.

Creative minds rock this planet. Vaak weten zij met lef en schwung iets in gang te zetten: vernieuwing, reuring of een verfrissende mindset. Waar de één zorgt voor een vlam in de pan, creëert de ander een smeulende veenbrand. Monica Abdoel, die een feilloos gevoel heeft voor vernieuwende trends binnen de wereld van food, art & music, ging voor dit boek op onderzoek uit – vanuit de gedachte: waar vuur is, is passie én inspiratie!
De foodjournaliste raakte in gesprek met originele persoonlijkheden en smaakmakers, dook onder in hun grensoverschrijdende denk- en leefwereld en tekende hun verhalen op. Wat je zoal kunt verwachten? De allemachtig hete keuken van Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), de opzienbarende kunst van street artist HNRX, draagbare foodart van Nadia van Luijk en de dj-booth van topchef Nick Bril (The Jane Antwerp). Aan het woord komt ook sterrenchef Gaggan Anand (no. 1 rated topchef in Azië) die een fling heeft met streetfood en zich laat inspireren door Kurt Cobain. Ook gaaf om te lezen: Mark Kulsdom van The Dutch Weed Burger kwam door de onderwater fotografiekunst van Dos Winkel op het idee voor zijn innovatieve burger. Kortom: Monica Abdoel laat je kennismaken met pioniers die met hun eigenzinnige inbreng en vaak tegendraadse stijl zorgen voor vernieuwende vibes in het land van food, art & music. People cooking up a storm. En volgens de definitie van Monica Abdoel: Firestarters bij uitstek!


Uitgever: Uitgeverij Komma

Verschijningsdatum: 22 juni 2018

ISBN: 9789491525681

Taal: Nederlands

Dit boek Bakbliks veganistische recept voor Cashewsoep met taugé en cassave.

Het Food Truck Kookboek

Haal het heerlijke festivalgevoel in huis! Originele snacks, lekkere drankjes, zoete verwennerijen en rijkelijk belegde burgers.

Het Food Truck Kookboek bevat 40 overheerlijke recepten van de beste foodtrucks van Nederland. In samenwerking met Food Truck Festival TREK is Het Food Truck Kookboek samengesteld. Met invloeden van over de hele wereld zet jij thuis gemakkelijk je eigen foodfestivalgerechten op tafel. Van de Amerikaanse, Italiaanse, Nederlandse tot de Aziatische keuken. Heerlijke cocktails en wijnen maken het kookboek compleet.

Uitgeverij: Spectrum

Verschijningsdatum: mei 2016

ISBN: 9789000349579

Taal: Nederlands

Dit boek bevat Bakbliks vegetarische recept voor Champignons in Bierbeslag met Tzatziki. Wilt u het vegan maken? Vervang dan de yoghurt door Alpro Go ON.
Tip: bestrooi de komkommer met een snufje zout, zodat het vocht eruit trekt.

Het Food Truck Kookboek

Overig

Bakblik verscheen ook in diverse tijdschriften.
Klik hier voor het artikel in Uitlaatklep (Jaargang 22, 2021-2), het magazine van Dubbellucht Mercedes-Hanomag Kampeerautoclub.